Ontwerp

De auto van 2040 n.Chr

De auto van 2040 n.ChrWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het is niet gebruikelijk dat een huisontwerpblog een auto bevat. Maar ik denk dat het afhangt van wat jouw definitie van een auto werkelijk is. Ooit afgevraagd over een dag waarop je hele huis niets anders is dan een geëvolueerde versie van de ‘auto’ zelf? Natuurlijk hebben we allemaal zelfrijdende auto's met gezellige interieurs gezien in scifi-films, maar ik denk dat dit concept van Mike en Maaike (een in San Fransisco gevestigde industriële ontwerpstudio) het naar een heel nieuw niveau tilt. Ze zien de auto van morgen als een bewegende leefomgeving waarin je leeft en niet alleen als een machine om op te rijden.

Ze noemen het ATNMBL a (afkorting van Autonomous Automobile).

Mike en Maaike zijn van mening dat:

De auto-industrie van vandaag wordt gehersenspoeld door zijn eigen autocultuur, met zijn obsessie voor snelheid, styling en fantasie. De autobusiness is uitgegroeid tot een herverpakking, waarbij de aandacht van mensen wordt gericht op stijl en een beperkte definitie van prestaties, niet op onze echte behoeften.

Ze wijken af ​​van de gebaande paden van hoge snelheden en acceleratie en benadrukken dat de prestatiecriteria van de auto's van morgen zouden worden gemeten in termen van tijdsbesparing, levenskwaliteit en meer verkenning die het zijn gebruikers mogelijk maakt. Bevrijd van de eentonigheid van autorijden, zouden mensen kunnen genieten van quality time terwijl ze onderweg zijn: gezelligheid, gamen, films, zaken, videocalls, surfen op het web, slapen of nieuwe plaatsen ontdekken met krachtig spraakgestuurd zoeken en navigeren.

Passagiers betreden ATNMBL vanaf de stoeprand via een elektrische glazen schuifdeur naar een stahoogte.

Binnen is de zithoek een directe verwijzing naar de vertrouwde woonkamer-setting van een bank, zijstoel en lage tafel. Ruiters zijn naar elkaar en naar het uitzicht naar buiten gericht door de grote kamerhoge ramen aan beide zijden. Centraal georiënteerd is een groot plat scherm met live reisinformatie, kaarten en entertainment. Het scherm kan omhoog schuiven om een ​​balk erachter te onthullen. Een nieuw en uitgebreid gevoel van controle wordt geïntroduceerd door middel van spraakherkenning en een afstandsbediening met touchscreen (of iemands persoonlijke telefoon), die rijders een breed scala aan reisplanning, het delen van ritten en prestatie-instellingen biedt die zeer gedetailleerd kunnen zijn voor degenen die uitgebreide controle willen of uiterst eenvoudig voor degenen die liever gewoon ontspannen en genieten van de rit.

Hier is een korte samenvatting van de functies die de ATNMBL zou hebben:

â € ¢ volledig elektrisch aangedreven plus zonne-assist
â € ¢ navigatie zonder bestuurder via GPS, Lidar, radar, versnellingsmeters
â € ¢ wikkelzitplaatsen voor 7 personen
â € ¢ spraakherkenning en afstandsbediening voor real-time controle / invoer
â € ¢ groot display voor info, zoekopdrachten, browsen, communicatie
â € ¢ open-source software met downloadbare apps voor carpoolen en autodelen via sociale netwerken, vooraf geladen reizen, rondleidingen door de stad, virtuele chauffeurs, enz.
â € ¢ live reisinformatie op minidisplay
â € ¢ elektrische deur, stahoogte inkom
â € ¢ elektronisch getinte ramen
â € ¢ aandrijving op alle wielen met motoren in elk wiel
â € ¢ zeer weinig mechanische onderdelen (drive by wire)
â € ¢ bar

Onze pluim voor deze mensen die de grenzen verleggen!

[Via]


Bekijk de video: One Direction Carpool Karaoke (Augustus 2022).