Ontwerp

Taipei Home toont Aziatische minimalistische invloeden

Taipei Home toont Aziatische minimalistische invloeden

In westerse huizen zien we mogelijk invloeden van minimalisme. Veel moderne huizen streven ernaar om de prachtige eenvoud van de stijl op te nemen. In dit huis in Taipei, eigendom van een gezin van drie personen, is minimalisme echter niet alleen een favoriete esthetiek, het is een absolute noodzaak. Met drie mensen op slechts 28 vierkante meter (26 vierkante meter) is er helemaal geen ruimte voor dingen die geen functie hebben. De huizenontwerper van Folk Design liet zich voor dit eenvoudige huis inspireren door de liefde van de eigenaren voor kalligrafie en toewijding aan meditatie. Er moet inderdaad een heel duidelijke geest voor nodig zijn om zoveel ruimte en privacy los te laten.

  • 1 |
De woonkamer is de belangrijkste ontmoetingsruimte in huis en de bron van het meeste zonlicht, met zijn muur van ramen. De lange, smalle bank heeft modulaire kussens die indien nodig snel kunnen worden herschikt van bank tot studiebank tot logeerbed. Er is ook een kleine werkhoek die uit het zicht kan worden gesloten door houten deuren te vouwen.

  • 2 |

  • 3 |
De natuurlijke houtelementen komen overal in het huis voor, wat veel van het decor een rustgevende en neutrale sfeer geeft. Er is niets druk of hard aan dit ontwerp.

  • 4 |

  • 5 |

  • 6 |

  • 7 |

  • 8 |

Ontvang gratis updates via e-mail of Facebook

... EN KRIJG DEZE EBOOK GRATIS

  • 9 |

  • 10 |

  • 11 |
Achter een andere schuifdeur leidt een smalle trap naar boven naar de meer besloten delen van het huis. De trap is echter alleen zichtbaar als ze uit hun schuilplaats in de keuken worden geschoven. Ze zijn gebouwd op schuifrails en kunnen worden weggeklapt wanneer de kleine keuken in gebruik is.

  • 12 |

  • 13 |

  • 14 |
Boven is een loft met een eigen slaapgedeelte. Een open glazen scheidingswand kijkt uit over de woonkamer, wat misschien niet de meest besloten opstelling is, maar natuurlijk licht doorlaat naar de anderszins afgesloten slaapkamer.

  • 15 |

  • 16 |

  • 17 |

  • 18 |
Opslag is natuurlijk altijd een probleem in zo'n kleine woning. De ontwerper heeft slim opslagruimte ingebouwd in verder ongebruikte ruimtes in het plafond. Deze schuifkasten trekken naar beneden wanneer dat nodig is en vouwen volledig uit de weg wanneer dat niet het geval is. Hetzelfde geldt voor het verborgen meditatiebad op het lagere niveau dat wordt afgesloten door een natuurlijke houten plank wanneer deze niet in gebruik is.

  • 19 |

  • 20 |

  • 21 |

  • 22 |


Afbeelding met dank aan: Hey! Cheese


Bekijk de video: Taipei Apartment Tour, New Bottega and a Watsons Haul. wenwen stokes (Juni- 2021).