Ontwerp

Een open huis dat monolithische architectuur uitdaagt

Een open huis dat monolithische architectuur uitdaagt

Met de bedoeling een huis te creëren dat niet alleen de interactie tussen familieleden maar ook met de omgeving en de gemeenschap bevordert, heeft Austin Maynard Architects een creatieve driedelige structuur opgesteld en deze voorzien van een ingenieuze interieurindeling. Het is slechts half zo groot als zijn buren - een poging om een ​​van de oorzaken van stadsuitbreiding in Melbourne te vermijden, waar vlakke grond bouwers aanmoedigt om grotere huizen te creëren dan normaal in andere omgevingen mogelijk is. Het resultaat is een relatief compacte open interieurindeling die een sterke communicatie onderhoudt met de tuinen en binnenplaatsen.

  • 1 |
Een gang doorsnijdt de twee lagere volumes en loopt in een rechte lijn door het huis, het plafond wordt gevormd door het bovenste volume.

  • 2 |
Interessante architectonische kenmerken zoals deze gedeeltelijk omsloten patio dienen om de grenzen tussen binnen en buiten te doorbreken.

  • 3 |
Hoewel het vanuit een frontale hoek lijkt op een blootgestelde doorgang, staat de gang aan beide kanten open voor de sociale ruimtes.

  • 4 |
De woonkamer is gedecoreerd in gedurfde primaire kleuren en heeft een warme en opwindende sfeer.

  • 5 |
Het krijgt een gevoel van verdeeldheid met een eenvoudig open rek, met een prachtige collectie decoratief keramiek.

  • 6 |
De houten muur herbergt aan weerszijden verborgen kamers, met een verdieping die ruimte maakt voor het mediacentrum.

  • 7 |
Kamerhoge deuren behouden een minimalistische esthetiek.

  • 8 |
Nee, dit is geen andere hoek. Een zwaaiende muur biedt privacy wanneer dat nodig is. Het verandert de ruimte volledig!

Ontvang gratis updates via e-mail of Facebook

... EN KRIJG DEZE EBOOK GRATIS

  • 9 |
De badkamer blijft minimalistisch en spaart onnodige details zoals een spiegellijst ten gunste van een schonere esthetiek. Het beschikt over een aantal innovatieve functies, zoals de plaatsing van de handgrepen van de onderste kast - ze bevinden zich bovenop de deuren, zodat bewoners niet hoeven te bukken om ze te openen.

  • 10 |
De deuren zouden helemaal opgaan in de achtergrond als de zichtbare scharnieren er niet waren en het onderscheid dat werd gemaakt waar de horizontale panelen niet op één lijn liggen.

  • 11 |
Optionele privacy is vooral belangrijk omdat deze ruimte het kantoor huisvest. Schaduwen die van onderaf omhoog komen (gebruikt door het hele huis) bieden privacy van de buren zonder de kamer donker te maken.

  • 12 |
Het bureau zelf wikkelt zich rond in een dressoir met veel opbergruimte en kasten erboven.

  • 13 |
Een mesh IUTA-stoel van Antonio Citterio past goed bij het superslanke bureau, hun gevoel voor transparantie behoudt het zicht op de tuin.

  • 14 |
Terug in de gang helpen slimme scheidingsstrategieën de keuken aan de linkerkant en de woonkamer aan de rechterkant te scheiden.

  • 15 |
Een kleinere zitkamer kijkt uit op de achtertuin, de privacy wordt beschermd door een hoog hek.

  • 16 |
Een kleine eethoek biedt uitzicht op de patio aan de achterzijde en biedt nog een andere plek waar gasten en familie kunnen samenkomen en een praatje kunnen maken.

  • 17 |
Hier is een tweede eetkamer vlak bij de media. In totaal staan ​​er in totaal drie eettafels in dit huis! Niet slecht voor een huis dat half zo groot is als zijn buren.

  • 18 |
Minimalistisch en aantrekkelijk, de helderwitte keuken gebruikt hoekige oppervlakken als een spel op het overvloedige licht dat door de binnenplaats van het atrium aan de linkerkant filtert.

  • 19 |
Bekijk de nette opbergruimte aan de zijkant van het kookeiland! Iedereen heeft een plek nodig om kookboeken op te slaan en 's ochtends te lezen.

  • 20 |
Gaastrappen behouden het zicht naar buiten, met steunbalken die de impliciete grens voortzetten die is begonnen door de open planken in de woonkamer.

  • 21 |
Aan de andere kant van het atrium omvat de derde en meest formele eetkamer donker hout en felle kleuren.

  • 22 |
Hier is een jong kind dat vanaf de trap geniet van het ongelooflijke uitzicht op het huis en het atrium.

  • 23 |
Openbare ruimtes bevinden zich op de eerste verdieping, met privéruimtes erboven.

  • 24 |
Het is een heel andere sfeer op de bovenste verdieping. Tapijt verwarmt de voeten op milde ochtenden.

  • 25 |
Laten we de slaapkamerrondleiding beginnen met een beetje waardering voor deze superleuke kamer! Modulaire planken, een reeks papieren lantaarns, een speelse sprei met stippen en een stimulerend uitzicht op de buurt zijn zeker benijdenswaardige kenmerken waar elk kind jaloers op zou zijn. Ouders kunnen de kamer van de straat afschermen met de bottom-up tinten.

  • 26 |
Iedereen die in het prachtige afgesloten bad zwemt, kan vanuit het opvallende ronde raam genieten van het uitzicht op de lucht.

  • 27 |
Een ander raam bij het plafond brengt nog meer licht in de kamer. Let op de schuifdeur - een mooie ruimtebesparing.

  • 28 |
Net als het hoofdniveau, de bovenste gang doorsnijdt het volume van begin tot eind voor een duidelijk zicht door het midden.

  • 29 |
De volwassen slaapkamer is qua inrichting veel ingetogener dan de kinderkamer, maar heeft nog steeds leuke (maar toch subtiele) stippen op de deken.

  • 30 |
Door een prachtig uitzicht op het zwembad kunnen ouders de kinderen in de gaten houden terwijl ze buiten spelen met vrienden.

  • 31 |
Zelfs het zwembad maakt gebruik van een ruim maar ruimtebewust ontwerp, dat zich rond het huis wikkelt in de vorm van een L.

  • 32 |
Brede stapstenen zorgen voor een handig wandelpad door de tuin, maar zetten ook het traject van de gebouwvorm voort.

  • 33 |
Ronde ramen aan de zijkanten van het huis zijn een van de vele energiebesparende maatregelen.

  • 34 |
Hoge deuren geven toegang tot het dakterras. De boom die opgroeit door de lagere patio draagt ​​bij aan de ongelooflijk unieke esthetiek.

  • 35 |
Het dak leidt regenwater eigenlijk naar een ondergrondse opslagtank die wordt gebruikt om de toiletten door te spoelen en de tuin water te geven. Toen de architecten de nadelen van de stadsuitbreiding wilden bestrijden, implementeerden ze dergelijke functies om de impact van het huis op het milieu verder te verminderen.

  • 36 |
Een ander cool kenmerk is de binnenkast die zich naar buiten uitstrekt om te dienen als opslagschuur voor zwembad- en tuinbenodigdheden.

  • 37 |
De architecten hebben veel moeite gedaan om lokale ambachten, materialen en hulpstukken voor de bouw van het huis waar mogelijk te beveiligen.

  • 38 |
Ziet het er niet mooi uit als het 's nachts verlicht is? Een deel van deze stroom komt van de zonnepanelen die het bovendak bedekken.

  • 39 |
Floorplan-fans zullen deze diagrammen misschien waarderen!

  • 40 |
Dit is het denkproces dat tot zo'n innovatieve lay-out heeft geleid.

  • 41 |

  • 42 |

  • 43 |


Deel het op een van de onderstaande socialemediakanalen om ons uw stem te geven.


Bekijk de video: The first 20 hours -- how to learn anything. Josh Kaufman. TEDxCSU (Juni- 2021).