Ontwerp

Twee huizen die de nadruk leggen op opslag en weergave

Twee huizen die de nadruk leggen op opslag en weergave

Voor degenen die verzamelen, zijn weergavegebieden misschien wel het belangrijkste onderdeel van een huisontwerp. De twee huizen die in dit bericht worden gemarkeerd, zijn van verzamelaars van boeken en decoratieve schatten, waardoor er veel opslagruimte nodig is zonder concessies te doen aan de stijl. Het eerste huis vervangt eigenlijk rekken in plaats van binnenmuren - een goed gebruik van een ruim interieur. Het tweede huis vertrouwt op stijlvolle planken met een meer traditionele opstelling, maar het algehele effect is niet minder verbluffend. Van verborgen functies tot innovatieve interpretaties, dit paar luxe huizen zal uw verlangen naar creatieve opslag- en display-oplossingen zeker aanwakkeren.

  • 1 |
  • Ontwerper: ArchStudio
Gebouwd voor een verzamelaar van boeken en keramiek, zijn de sociale ruimtes van dit huis in Beijing niet verdeeld door muren, maar door lichthouten planken die zijn gebouwd voor een allesomvattend display. De begane grond is de belangrijkste ruimte voor het ontvangen van bezoekers, dus het is logisch om deze decoratieve elementen hier op te nemen voor waardering door zowel gasten als bewoners.

  • 2 |
Houten latten laten zonlicht door, zonder harde blikken op glanzend witte oppervlakken te werpen, waardoor een warmgele tint wordt opgevangen terwijl deze door het interieur loopt.

  • 3 |
De indeling is vrij uniek. Degenen die een eetkamer of keuken op de begane grond verwachten, vinden in plaats daarvan een studeerkamer, met de echte eet- en keukenruimtes in de kelder.

  • 4 |
De iconische Wishbone stoelen van de Deense ontwerper Hans Wegner, een klassiek maar altijd relevant ontwerp, passen perfect in het houten thema

  • 5 |
Door het gebruikelijke materiaalthema van hout op de vloeren of muren om te keren, krijgt het huis een ervaren gevoel van horizontale ruimtelijkheid terwijl het plafond lager aanvoelt voor meer intimiteit.

  • 6 |
Een deel van de aantrekkingskracht is de dynamische gelaagdheid van materialen door het hele huis - de textuurwitte muren zichtbaar door verschillende lagen houten latten.

  • 7 |
Een tearoom biedt nog een andere plek om te verzamelen op de eerste verdieping. De tafel komt uit een verzonken gebied dat flexibiliteit biedt zodat gasten kunnen kiezen tussen een stoel in zitstijl of in kleermakerszit.

  • 8 |
De overgang van donker naar licht zorgt voor een indrukwekkende sfeerverschuiving. Inbouw- en hanglampen schijnen van boven naar beneden.

  • 9 |
Beneden, in de open kelder, bieden formele eetruimtes en een grote keuken voldoende ruimte voor het houden van grote feesten.

  • 10 |
De eetkamer krijgt de privacy en bescherming van een interieurstructuur opgebouwd uit dunne stroken van veelkleurig hout, feilloos voortgezet door de vloer.

  • 11 |
Op hetzelfde niveau absorbeert een secundaire verzamelplaats het licht van een raam dat wordt afgeschermd door een bamboetuin. Opbergkasten en plafond delen hetzelfde materiaal en snijden af ​​om het doorvoerpad aan te duiden. Een 4,5 tatami-arrangement biedt flexibele zitplaatsen.

  • 12 |
En met een intieme verbinding met natuurlijke elementen - zowel binnen als buiten in de tuinen - wordt het een genot om achterover te leunen en te ontspannen met familie en goede vrienden.

  • 13 |
Veel opvattingen tonen de luchtige en organische kant van het huis.

  • 14 |
Andere opvattingen omarmen moderne minimalistische trends zonder voorbehoud.

  • 15 |
Bovenop de kelder en voorbij het maaiveld bevat de bovenste verdieping een informele woon- en eetkamer met aan alle kanten slaapkamers.

  • 16 |
De verzamelgebieden bevinden zich aan beide uiteinden van een lange doorlopende ruimte, het zacht gebogen plafond vergroot de waargenomen hoogte van de kamer enorm.

  • 17 |
Een eettafel voor acht personen bezet het uiteinde. Stijlvolle opslag met glazen front kan al het secundaire servies bevatten dat nodig is voor een lekkere familiemaaltijd.

  • 18 |
Het grootste deel van de bovenverdieping is gereserveerd voor slaapkamers, met uitzondering van één slaapkamer op de begane grond.

  • 19 |
Elke slaapkamer heeft een gestroomlijnde minimalistische esthetiek.

  • 20 |
En elk geniet van een privétafel om te genieten van thee met uitzicht.

  • 21 |
Privé verzonken binnenplaatsen laten licht door in de veel gebruikte kelderruimte.

  • 22 |

  • 23 |

  • 24 |

  • 25 |

  • 26 |
  • Fotograaf: Federico Cedrone
Dit tweede huis maakt gebruik van een rekkenschema dat functionaliteit combineert met visueel drama. Dit systeem, gemaakt door Poliform, benadrukt de uitgebreide collecties van de eigenaar als een centraal punt in plaats van als een klein detail. De tour begint met deze prachtige mediaruimte - de nadruk ligt niet op de televisie, maar eerder op de opvallende verlichting en opstelling van de planken en laden eromheen.

  • 27 |
Elders bieden vierkante, goed verlichte nissen plaats aan de grotere tentoongestelde objecten.

  • 28 |
Meubels blijven eenvoudig met een mix van klassieke en moderne stijlen met een vleugje luxe.

  • 29 |
De vleugelstoelen, centrale salontafel en bank zijn ontwerpen van Jean-Mari Massaud. De tafel boven de poef is van Roberto Barbieri.

  • 30 |
Voor een boekenliefhebber zou het gemakkelijk zijn om de avond door te brengen op een ontspannen plek als deze.

  • 31 |
Let op de functionele toevoeging van verborgen opbergruimtes, zoals de lades aan de linkerkant en de neerklapbare kasten aan de rechterkant.

  • 32 |
Geïntegreerde functies zoals de marmeren mantel en de vitrines helpen de typische 'muur van planken' te voorkomen die velen willen vermijden.

  • 33 |
Deze planken zijn geen eenvoudige stationaire huisaccenten - ze lijken een eigen leven te gaan leiden dankzij verrassende verborgen functies zoals deze pop-out bar.

  • 34 |
En het detailniveau is gewoon ongelooflijk. Vooral de afwerking van de vitrines valt op. Elk stuk strekt zich uit van het boekenplankvlak, zodat elk object van alle kanten kan worden gewaardeerd.

  • 35 |
Een knappe stoel van Emmanuel Gallina wil de show stelen, maar het decoratieve vouwscherm op de achtergrond is moeilijk te negeren.

  • 36 |
De stoel verschijnt ook aan de eettafel, die een subtiele Art Deco-flair heeft, getemperd door modernistische gevoeligheid.

  • 37 |



Bekijk de video: Overplaatsing naar ander kanaal?! (Juni- 2021).