Ontwerp

Een ongelooflijke binnenplaats afgeschermd door optische glazen stenen

Een ongelooflijke binnenplaats afgeschermd door optische glazen stenen

Gebouwd rond een zorgvuldig onderhouden binnenplaats, geniet dit huis van de privacy van een glazen wand voor een oogverblindend gevoel van semi-transparantie. Ontworpen door Hiroshi Nakamura NAP en gelegen in het centrum van Hiroshima, dient de structuur rondom het gebouw als een etherische luchtspiegeling tussen het en de hoge gebouwen eromheen - een verademing in het midden van de stad. Bewoners kunnen de stedelijke drukte observeren vanuit het stille interieur, gescheiden maar verbonden met het leven eromheen. De glaskenmerken zijn zo uitgestrekt en zwaar dat alleen stalen bouten de buitenconstructie kunnen dragen.

  • 1 |
  • Architect: Hiroshi Nakamura NAP
Het huis staat op een perceel van 224 vierkante meter met aan weerszijden hoge gebouwen. Het contrast tussen de twee soorten constructies is bijna verbluffend: de lichtheid van de bakstenen glazen gevel onderscheidt zich van het gewicht en de massa eromheen.

  • 2 |
Vakkundig gegoten optisch glas is zo transparant dat het mogelijk is om de binnenplaatsbomen door het gevlekte oppervlak van de stenen te zien.

  • 3 |
Binnen zorgen glazen schuifdeuren ervoor dat elke kamer intiem contact heeft met de gebeeldhouwde binnentuin.

  • 4 |
Glazen wanden lopen door in het gebouw en creëren scheiding tussen functionele ruimtes zonder de natuurlijke verlichting te hinderen.

  • 5 |
Ondanks al het glas is het interieur verrassend donker door de overvloed aan matzwarte oppervlakken. Gevlekt zonlicht versterkt de sfeer zonder een onaangename glans.

  • 6 |
Bewoners kunnen genieten van de schaduw van de bomen terwijl ze loungen in moderne buitenstoelen, of een paar baantjes trekken in het zwembad, beschut tegen het oog van nieuwsgierige buren.

  • 7 |
Bij gebrek aan direct zonlicht is het interieur een koel toevluchtsoord op een warme zomerdag.

  • 8 |
Deze prachtige zonsondergangen laten zien hoe het huis de hele dag verandert. De glasblokken veranderen het licht terwijl het filtert, waardoor verschillende effecten ontstaan, afhankelijk van de hoek van de verlichting.

  • 9 |
Als je vanuit de eetkamer uitkijkt, is het moeilijk te zeggen waar de leefruimte eindigt en de binnenplaats begint.

  • 10 |
Terwijl het grootste deel van het huis is ingericht in een moderne en minimalistische stijl, gebruikt de eetkamer houten details voor een zachtere en meer traditionele uitstraling.

  • 11 |
Maar het hout is niet alleen een esthetische toevoeging: de ongelijke planken en de knoestige textuur helpen uitgestrekte opbergkasten te verbergen.

  • 12 |
In plaats van uit te kijken naar het uitzicht op hoge gebouwen, kunnen deze slaapkamers genieten van het uiterlijk van boomtoppen naast de ordelijke glazen stenen.

  • 13 |
Niet elke kamer kijkt uit op de glazen blokken. Deze hoge binnenmuren zorgen voor privacy in de badkamer ondanks de volledige muur van ramen. Het bad en de stroom zijn verhoogd voor een beter zicht.

  • 14 |
Lopen langs de glazen wand geeft vanuit de verzorgde tuin een gebroken glimp van de buitenwereld.

  • 15 |
Zonlicht breekt als het door regendruppels door de glasblokken gaat.

  • 16 |
De glazen blokken oefenen een ongelooflijke invloed uit op de kwaliteit van het licht wanneer het het ijzige oppervlak doorbreekt - koel, vloeiend en dynamisch.

  • 17 |
Elk blok is uniek. De binnenperforaties zijn geschikt voor stalen steunen. Anders zou het glas te zwaar zijn geweest om zichzelf te dragen.

  • 18 |
Met zoveel aandacht voor detail is het geen wonder dat elk interieuraanzicht zo'n inspirerend beeld geeft.

  • 19 |

  • 20 |

  • 21 |

  • 22 |



Bekijk de video: Productie Progressieve. multifocale brillenglazen (Juni- 2021).