Ontwerp

Kleurblokkering: ruimte creëren in kleine ruimtes

Kleurblokkering: ruimte creëren in kleine ruimtes

Kleine appartementen bieden een huiselijke oase van de buitenwereld, maar ook minder ruimte voor decoratieve zelfexpressie. Slaapkamers, lounges, badkamers en keukens krijgen niet de luxe van ruimte om armaturen, functies en lambrisering te accentueren; hier staan ​​slimme ontwerpinnovaties centraal. Slimme kleuren, ondersteunende accenten en gemengde ruimtes zijn de held in deze appartementen en hotels. Gestroomlijnde opslagruimtes verschuilen zich achter grote art-decostukken om een ​​beperkte ruimte te bieden. Deze kleine ruimtes, verspreid over heel Europa, tonen vierkante meters die niet nodig zijn om te inspireren, maar vindingrijkheid en kleurblokkering wel.

1 | Designer: Mariia Movchan Dit kleine appartement in Kiev is een perfecte starter. Confetti-behang opent de deur op een gedurfde mosterdmuur en begroet het oog op bleke teakvloeren. Een aandachtspunt in twee zwarte hanglampen biedt beloften in de grotere ruimte daarbuiten.


Lopend langs de confetti, schreeuwt de grotere statement-muur de ruimte, door het vermogen om een ​​grote blokkleur vast te houden. Vier schilderijen die een blok vormen, voegen een art-decogevoel toe, wat wordt bevestigd door de mozaïektegels in jaren 70-stijl die een ring rond de keuken vormen.

2 | Designer: Mariia Movchan Teal-tinten verbinden de keuken- en lounge-ruimtes, die in meer gedempte tinten liggen om de mosterd de held te laten zijn. Witte teakhouten vloeren zorgen voor neutraliteit, terwijl het verlengde confetti-behang en de zwarte wandverlichting verbindende details toevoegen.

Aan de andere kant van de gang fungeren grote witte kasten als muur, maar bieden ook ruimte. Een kleine groenblauwe zitruimte biedt nieuwe bezoekers welkom in een visueel aantrekkelijke drieluikindeling.

3 | Designer: Mariia Movchan Een minimalistische slaapkamer biedt een onderbreking van het art-decothema en verwijst er subtiel naar terug. Gedempte teakhouten vloeren met gebrande oranje en teakhouten armaturen markeren beide zijden van het hoofdbed, terwijl boxplanken in dezelfde kleur opslag en een verschilpunt bieden.


De lange witte chiffon gordijnen creëren de illusie van ruimte met schuifdeuren met hoog plafond en laten licht binnen, terwijl de studeerkamer buiten ruimte aan de kamer toevoegt. De lange houten bureaus in de studeerkamer halen het meeste uit een langwerpige ruimte, met zwarte wandarmaturen en blokkunst die het thema van de lounge voortzetten.

Minimalisme in de badkamer is origineel gemaakt door het mozaïek uit de jaren 70, een gedenkwaardige stropdas uit de keuken. Ruime witte vlakken worden geaccentueerd met mozaiekinlaten en gevels, geaard door de houten lambrisering onder de gootsteen.

4 | Architect: Dermice Architects | Designer: Anna Fedyukina Een hotel kan hetzelfde gezellige gevoel geven, met een iets minder persoonlijk tintje. Dit concept voor het studentenhotel Coordinat in Turkije gebruikt kleurblokken met zonnebloemtinten en een vergelijkbare bloementint om flair te geven aan een achtergrond van witte muren en licht hout.

5 | Architect: Dermice Architects | Designer: Anna Fedyukina De verbindingen tussen de receptie en de slaapkamers worden bepaald door surrealistische schetsen, die teruggrijpen op het leven van de studenten die binnen de muren wonen.

6 | Architect: Dermice Architects | Designer: Anna Fedyukina Tapijten met patronen met meer gedempte bos- en houttinten ondersteunen de overgangen en bieden een contrast met zwarte en zonnebloemkleurige accenten.

7 | Architect: Dermice Architects | Ontwerper: Anna Fedyukina Grijze leisteenwanden in de badkamer bieden een schoon oppervlak zodat de zonnebloem- en boskleuren weer glanzen, terwijl het veelkleurige patroon doorgaat met onderscheidende tegels. Ingebouwde honingraatdetails verdunnen de impact van het hoofdkleurenpalet binnen de kleine ruimte.

8 | Ontwerper: Ivan Haiovych Een vergelijkbare modernistische look in Rivne, Oekraïne, heeft bijgedragen aan het toevoegen van ruimte aan een klein appartement. Bleke tinten van licht hout, lichtgrijs en donkerder aardende houtskool voegen details toe zonder hoofdruimte te verliezen. Alternatieve niveaus van rekken in de slaapkamer en badkamer voegen een ontwerpfocus toe en bieden opslag.

Door de keuken en woonruimtes worden details met patronen een tandje hoger. Licht houten lambrisering en houtskoolkleurige banken maken de ruimte gronden, terwijl gestencilde lichten en dunne bedrade krukken een welkome combinatie vormen met abstracte kunstwerken en mozaïekdetails, waardoor smaakvolle aspecten worden toegevoegd aan de belangrijkste gastenruimte.

9 | Designer: Ivan Yunakov Een loft van 49 meter in Kiev door Ivan Yunakov (http://yunakovdesign.com) gebruikt ook kenmerkende tinten om harmonie te creëren in gezellige ruimtes. Hoge plafonds van baksteen en houten panelen met lambrisering bieden de hoogte voor langgelijnde deuren, die horizontaal worden uitgerekt door banken met vergelijkbare vormen. Een turquoise bank met elektrisch blauwe suède enkele stoelen biedt stoelen om naar kerstverlichting te kijken, het enige ronde armatuur in de kamer.

10 | Designer: Ivan Yunakov Aan de rechterkant bieden witte muren een onderbreking voor kleerkasten en boekenplanken, die kleurdruppels bieden tegen de eenvoud in. Een gietijzeren trap houdt een frame vast en laat de stoel, buste en schilderdetails het woord doen.

11 | Ontwerper: Ivan Yunakov De bakstenen gevel loopt door in de hoofdslaapkamer, waar warmere tinten een rol spelen. Een beige hoes met terracotta en fawn-kussens is een gedempte plek om je hoofd te laten rusten, naast een mozaïeklicht dat de keukentegel en ijzeren trap verbindt.


Bekijk de video: BEFORE u0026 AFTER WOONKAMER! HOME MAKE OVER VIDEO 2 YARA MICHELS (Juni- 2021).