Ontwerp

Zolderconversie creëert een warm, eigentijds huis (met plattegronden)

Zolderconversie creëert een warm, eigentijds huis (met plattegronden)

Een gezinswoning hoeft niet standaard te zijn. Een droom met twee verdiepingen, deze zolderconversie heeft alle elementen die een geweldig interieur nodig heeft. Dit huis, ontworpen door Ilya Eroshevich en Eugene Shilov, maakt optimaal gebruik van dakramen, meerdere niveaus en hellende architectonische kenmerken en heeft een eigentijdse uitstraling op een onconventionele locatie. Gebracht om warmte en comfort te injecteren in een huis van 106 m2, compleet met een grote leefruimte, twee slaapkamers en een badkamer, was het een uitdaging voor de ontwerpers - maar een uitdaging die de moeite waard was om te jagen. Het resultaat is een strakke, eigentijdse woning met moderne kenmerken waar de volwassenen van kunnen genieten en de kinderen zich kunnen uitleven. Neem zelf een kijkje in onze huistour.

  • 1 |
  • Ontwerper: Eroshevich en Eugene Shilov
De ruimte met twee verdiepingen komt uit op een schuin dak - een belangrijk kenmerk van een zolderconversie. Afgezien van witte muren en dikke ijzeren leuningen, verwelkomt de woonkamer met een traanhaard als uitroep. Betonnen muren en vloeren lijken op het industriële, terwijl een grijs gemêleerd tapijt en een grote blokbank grijs luxueus en comfortabel maken.

  • 2 |
Terwijl we door de hal gluren, strekt de woonkamer zich uit naar een eetkamer, keuken en bibliotheek - een langwerpige ruimte bekleed met beton. De lounge biedt ons uitzicht, terwijl de mosterd en de patronen doorklikken naar een boekenkast met meerdere compartimenten. Een tv grenst aan een van de met ijzer gestructureerde panelen die in een lange rij door de keuken en eetkamers lopen.

  • 3 |

  • 4 |
Als we naar het einde kijken, lonkt een houten muur. Door de kleine doorgang straalt een toegangsweg witte en houten elementen uit, op dezelfde betonnen vloer. Een geel abstract kunstwerk verlengt één pilaar, terwijl een LED-lichtstrip een kenmerk is van een spiegelkast. Een zitzak biedt bezoekers een handige plek om schoenen uit te trekken.

  • 5 |

  • 6 |

  • 7 |
Net om de hoek begint de klim naar het tweede niveau. Licht houten trappen met bijpassende leuningen worden afgewisseld met getint glas. Het bereiken van de top valt op met witte muren met kleine details, hoekjes en gaatjes voor familieartikelen. IJzeren leuningen omlijsten het balkon en kijken uit op de woonkamer.

  • 8 |

  • 9 |

  • 10 |
Het pad de trap af biedt een beter zicht op de eetkamer en keuken. De eettafel gebruikt dezelfde houten toon als de muren van de ingang en glanst in vernis, met plaats voor acht noodlijdende stoelen. Drie ramen openen naar een uitzicht en een buitenbalkon, terwijl ijzeren structurele balken twee sprinkhaanlichten in het zwart op de achtergrond zetten.

  • 11 |

  • 12 |

  • 13 |
Een draai van 180 graden toont de keuken, minimalistisch en toch industrieel in zwart en donker hout. Smeltend in de muur, wordt een slanke zwarte tafel aangevuld met verborgen apparaten en opvallende strepen van LED-verlichting langs het plafond en de zijkanten. Een verlichte keukeninlaat trekt de aandacht, terwijl drie krukken ruimte laten voor uitzicht.

  • 14 |

  • 15 |

  • 16 |
De getinte glazen panelen leiden terug de trap op en gaan over in een enclave slaapkamer, schitterend met een monochrome muur in vuur en vlam met paarden. Kamerhoge lichthouten lambrisering maakt de ruimte helder, terwijl beddengoed de ruimte grondeert in gedempte, donkere kleuren. Een rondje door de kamer toont een wit acrylbureau, een babyblauwe stoel, potcactussen en aan een banket gehangen kabelverlichting. De look is simpel, minimalistisch; maar met een vleugje eigenzinnig karakter.

  • 17 |

  • 18 |

  • 19 |

  • 20 |

  • 21 |
De badkamer heeft een minimalistisch thema. Met marmer betegelde muren bevatten chromen voorzieningen in een LED-verlichte spiegel en een regendouchekop. Eenvoudige houten banken passen bij een kenmerkende muur met een handdoekhouder, terwijl getint glas van de trapleuningen privacy geeft aan de douche- en toiletruimtes. Wasmanden van rieten riet accentueren een beige ruimte bekleed met een verscheidenheid aan natuurlijke materialen.

  • 22 |

  • 23 |

  • 24 |

  • 25 |

  • 26 |


Aanbevolen literatuur: een oude zolder wordt getransformeerd in een prachtig appartement


Bekijk de video: Zo bouw je een eigen straat met je vriendengroep (Juni- 2021).