Ontwerp

Een prachtige grotwoning in Spanje

Een prachtige grotwoning in Spanje

De moderne mens heeft de cirkel rond. Tijdens de dageraad van de mensheid woonden mensen in grotten. Langzaam kwamen we terecht in huizen met bakstenen muren. Maar de laatste tijd is de mens teruggekeerd naar onze wortels. En we moeten zeggen, als we allemaal in zulke huizen zouden kunnen wonen, zouden we zonder aarzelen allemaal weer grotbewoners worden. Landgoed Cuevas del Pino van UMMO Estudio ligt op de hellingen van Sierra Morena. Een gebied dat bekend staat om zijn Calcareniet-rots, gerangschikt in lagen die geologische formaties vormen. Deze formaties worden al eeuwenlang gebruikt door lokale herders. Tegenwoordig is een van die formaties nu een comfortabel chique grotwoning.

  • 1 |
Traditioneel worden de grotten van Sierra Morena door landarbeiders gebruikt als beschutting tegen de elementen. Maar het landgoed Cuevo del Pino is onlangs ontwikkeld voor nieuwe doeleinden en dit landelijke hotel is gemoderniseerd en omgetoverd tot een prachtig huis.

  • 2 |
De architecten respecteerden de reeds bestaande elementen, ze vormden hun ontwerp rond de natuurlijke elementen van de grot. Het eindresultaat is een yin-yang-achtige mix van organische en moderne architectuur.

  • 3 |
Het landschap is eenvoudig en natuurlijk gehouden. Het grootste deel van het oorspronkelijke landschap is bewaard gebleven zoals het altijd was. Een verzorgd gazon, een struiktuin en een grindpad zijn de enige menselijke bijdragen. De rotslagen werden niet verwijderd, er werd eerder gras op geplant waardoor dit een natuurlijk tuinelement werd.

  • 4 |
Witte muren in plaats van een meer neutrale kleur zijn een schoon canvas dat de schoonheid van het omringende landschap benadrukt. De ontwerpers wisten beter dan te proberen de tijdloze schoonheid van het landschap te evenaren.

  • 5 |
De marmeren en cementvloeren in mozaïekstijl zijn een eigentijds aspect dat de oneffen rotsachtige vloeren voor menselijke voeten egaliseert. De onbedekte ramen en glazen deuren zijn allemaal op het zuiden gericht met het specifieke doel om natuurlijk licht binnen te laten.

  • 6 |
Hier krijgen we een kijkje in het interieur van het huis. De muren zijn natuurlijk gehouden en dit was het belangrijkste ontwerpconcept. De muren zijn een accent op zich, dus de meubels zijn meestal een aanvulling op het voortreffelijk rauwe karakter van de grot.

  • 7 |
Handgemaakte houten meubels schenken het hele huis warmte. Geweven tapijten fleuren de ruimte op zonder onaangenaam te zijn. De grot is misschien oud, maar het meubilair is ultramodern en comfortabel. Alleen omdat het huis in een grot is, wil nog niet zeggen dat je als een holbewoner moet leven, en daarom zijn moderne gemakken een belangrijk facet van de ruimte.

  • 8 |
Het idee was om een ​​brede doorschijnende ruimte te creëren met de huidige voorzieningen. Om de bestaande rondingen van de grot te respecteren, passen ontwerpers meubels in de huidige bogen van de muren. De muren waren enigszins rechtgetrokken, maar meestal werden ze met rust gelaten om de echte ruwheid van de grot te behouden.

  • 9 |
Hoewel het huis zich richt op de natuurlijke schoonheid van het huis, zijn er enkele decoraties toegevoegd om te voorkomen dat de ruimte te zwaar leunt op de eigenlijke grot. Een subtiel middelpunt, dit esthetisch aangename ornament zorgt ervoor dat deze tafel niet leeg en saai wordt.

  • 10 |
De keuken is het hart van elk huis, en ook de ruimte waar de meeste activiteit van een huishouden plaatsvindt. Het is dus logisch om de keuken te plaatsen op de plek waar het meeste licht binnenkomt, door hem in zijn eigen ruimte te plaatsen, de keuken voelt nog steeds deel uit van de grot, maar is op geen enkele manier beperkt. De designkast aan de rechterkant bevindt zich in de slaapkamer, de ruwe houten planken en spiegel zetten de stroom van organische muren voort op het effen witte canvas. muur hier is niet veranderd, de kast is in de muur ingebouwd om een ​​uniek designkenmerk niet te verwijderen.

  • 11 |
Een breed raam dat in de grotmuur is ingebouwd, is onbedekt en dus krijgt het slaapgedeelte voldoende natuurlijk licht. Het patroongordijn op het hemelbed en het wollen vloerkleed vormen een knus hoekje waar de huiseigenaar aan het eind van de dag van kan genieten.

  • 12 |
Er is een minimale hoeveelheid meubels toegevoegd om de ruimte niet te vervuilen. In dit deel van het huis zien we het ontwerpconcept bereikt. De marmeren vloer en witte muren zijn een element dat de kamer groter en lichter maakt. Het originele dak is onaangetast gelaten waardoor er geen onnatuurlijke decoratie nodig is, terwijl het meubilair de hele ruimte verzacht.

  • 13 |

  • 14 |
Een spreekwoordelijke combinatie van oud en nieuw, het rotsplafond verzacht de witte muur terwijl de witte muur licht brengt op een plek die nog nooit de zon heeft gezien.

  • 15 |
De badkamer is ingebouwd in de rots, met een marmeren en cementmozaïekvloer om te voorkomen dat de huiseigenaar in een pijnlijke val glijdt. De zelfstandige voorzieningen zijn ingebouwd in de muren om de twee ontwerpschema's te combineren. Het open raam bevat het landschap in de lay-out, terwijl een gele kleikom voor een gootsteen en paarse zeepcontainers een helder vleugje kleur hebben. De witte handdoekleuningen zijn een praktisch element en de chromen kranen en douchekop zijn een slanke en luxe toevoeging aan de badkamer.

  • 16 |

  • 17 |
De plattegrond laat zien hoe de grot veilig en praktisch is gerenoveerd om tegemoet te komen aan de behoeften van de moderne en trendy huiseigenaar.

  • 18 |



Bekijk de video: Huis in Spanje te koop. (Juni- 2021).