Ontwerp

Dynamisch huis met daktuinen Water binnenplaats

Dynamisch huis met daktuinen Water binnenplaats


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

The Coral House is een prachtig project van Guz Architects, gelegen in een rustige woonwijk in Singapore. Het huis is ontworpen voor een jong stel met drie kleine kinderen, met als doel een ruimte te creëren die de interactie tussen gezinsleden en een gastvrije speelomgeving stimuleert. Het huis is gebouwd op een vlakke, vierkante site en heeft open zijkanten om het tropische klimaat te omarmen. De natuurlijk geventileerde volumes creëren een dynamische, in elkaar grijpende compositie van woonruimte en tuin, plus zwembad, vijver en daktuinen. Het unieke huis staat als een natuurlijke, weelderige groene oase midden in de bruisende stedelijke omgeving van Singapore.

  • 1 |
Het drie meter diepe zwembad is omhuld met acrylmuren, die zich om een ​​veranda-woonkamer wikkelen. Het zwembad gaat over in een ondiepe zoetwaterreflecterende vijver als we de woon- en keukenruimte naderen, en uiteindelijk wordt het water een grote visvijver in de watertuin binnen de hoofdingang.

  • 2 |
Het ontwerp van de toegangsdeur is een reeks houten panelen en lattenhout, die binnen de grenzen een kijkje in het tuingroen mogelijk maken.

  • 3 |
Een open trap klimt naar een daktuin aan het ene uiteinde van het twee verdiepingen tellende gebouw.

  • 4 |
De overhang van de daktuin helpt de ramen en moderne buitenstoelen te verduisteren tegen de brandende schittering van de zon, die werkt als een passieve manier om het terras en het interieur te koelen zonder mechanische koeling.

  • 5 |
De weelderige tuinen helpen bij het vasthouden van water en verminderen zo de druk op het oppervlaktewatersysteem in tijden van zware regenval. Uitgebreide landschapsarchitectuur op alle verdiepingen leidt tot een vermindering van kooldioxide uit de gezinswoning.

  • 6 |
Een cirkelvormige uitsparing in het bovendek laat zonlicht een boom voeden die in de woonvertrekken beneden is geplant en biedt groeiruimte. Het rustgevende uitzicht op de jonge boom, met de omringende minituin en het reflectiezwembad, kan worden genoten vanuit een binnenkeuken aan de ene kant en de open woonkamer aan de andere kant. Het interieur zorgt voor het natuurlijke gevoel van het buitenleven door meubels en accenten in houtnerf op te nemen, allemaal tegen een eenvoudige, luchtige witte achtergrond.

  • 7 |
Het huis gebruikt kruisventilatie als een ander passief milieuprincipe om de behoefte aan mechanische koeling te minimaliseren; dit is gemaximaliseerd door de positie van de build on site.

  • 8 |
Op de tweede verdieping zijn de hoofdslaapkamer en badkamer gescheiden van de kinderkamers door de hoofdtrap en een glazen overloop. De transparante balustrades die aan weerszijden van de overloop lopen, bieden aan één kant een groen uitzicht en aan de andere kant een glimp van de begane grond. Een sterk oranje streep neemt afscheid van de wit geschilderde muren op de overloop op de eerste verdieping; het past bij de warmte van de houttintstructuur, omlijsting, vloeren en plafondpanelen. Het gekleurde gedeelte omlijst de ramen van de studie, waar we een overvloed aan computerapparatuur en kantoorrekken kunnen zien.

  • 9 |
Bij het passeren van de hoofdingang komen we een bruisende vijver tegen op de centrale binnenplaats met water. In het midden staat een met bomen gevuld eiland, met bladeren die wuiven in een zalig verkoelende bries. Het kabbelende water, zwemmende vissen en wuivende takken brengen beweging en leven in het ontwerp van de binnenplaats en vestigen de aandacht op de natuur in plaats van op door de mens gemaakte bakstenen en mortel.

  • 10 |
De acrylzijden van het buitenzwembad lopen door tot in de kelder van het huis, waar ze de ramen worden van een mediaruimte en badkamer. De waterige uitzichten filteren natuurlijk licht in de ondergrondse kamers, met fonkelende bewegingen, naar een gebied dat anders een zeer stille en schaduwrijke plek zou zijn geweest. In de badkamer in de kelder is er een gebogen muur van mozaïektegels die speelt op het waterthema, gerangschikt in een ontwerp dat op bubbels lijkt. Een frameloze spiegel aan het ene uiteinde van de kamer verdubbelt het uiterlijk van de ruimte en verdubbelt ook het uitzicht op het zwembad.

  • 12 |
De vruchtbare beplanting lijkt van elk oppervlak te druipen, alsof de natuur het heeft overgenomen en het land terug claimt.

  • 13 |
Er zijn een aantal eetzalen op de begane grond, die mogelijkheden bieden voor buitenmaaltijden, formele diners binnen en informele snacks in de keuken. Servicegebieden en slaapvertrekken van het personeel zijn verborgen voor het zicht achter de hoofdtrap. Er is ook een logeerkamer, een knusse lounge en een paar garderobes op de begane grond, maar het is de centrale binnenplaats met water en de tuin die het grootste deel van de voetafdruk van het huis in beslag neemt.

  • 14 |
Elke vleugel van het gebouw heeft een andere daktuin om de hoofdslaapkamersuite en de aparte kinderkamers te bedienen. Het thuiskantoor is toegankelijk vanaf de ouderzijde en biedt een dubbele werkplek.

  • 15 |
Er zijn een paar ontspanningsruimtes in de mediakamer in de kelder.

  • 16 |
De hoofdtrap komt uit op de centrale binnenplaats op de begane grond.

  • 17 |
De daktuinen en volwassen bomen vervagen de niveaus van het huis, waardoor de massa van 2 verdiepingen wordt geveerd. Vanaf de straat gluren de slaapvolumes net boven de rand van de daktuinen en de overhangende begroeiing.


Hier is nog een huis ontworpen door dezelfde architect in hun kenmerkende stijl: Serene Sun House


Bekijk de video: Tom Groot legt een groen dak aan #vanGrijsnaarGroen. Interpolis (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Otto

    Ze waren al recentelijk ruzie

  2. Nelmaran

    Ik vind dat je niet gelijk hebt. Ik kan het bewijzen.

  3. Khentimentiu

    Kan zijn



Schrijf een bericht