Ontwerp

Luxe huis met binnen-buiten Family Living Spaces

Luxe huis met binnen-buiten Family Living Spaces

Echt grenzeloos gezinsleven binnen en buiten is bereikt in dit huisontwerp van 1030 vierkante meter, ontworpen door architectenteam Studio Guilherme Torres. Het luxe huis ligt in São Paulo, Brazilië en beschikt over meerdere woonkamers die elk zijn verbonden met een terras bij het zwembad en een groene tuin. Twee van de lounges zijn ingeklemd tussen de tuin en een binnenplaats aan de andere kant; het effect is een volledig meeslepende ervaring van de natuur, die de huiseigenaren in perfecte vrede en rust omhult. Het interieur is gevuld met een scala aan moderne muurkunst en meubels, die worden gecompenseerd door enkele vintage stukken en familiestukken, wat resulteert in een unieke en persoonlijke ruimte.

  • 1 |
Een enorme stenen muur langs de achterkant van dit pand biedt privacy vanaf de straat. Dit betekent dat het gezinsleven comfortabel kan stromen tussen de binnen- en buitenruimtes.

  • 2 |
Het huis is zo ontworpen dat meerdere woonruimtes volledig zijn geïntegreerd met de tuin, zodat binnen- en buitenactiviteiten op natuurlijke wijze met elkaar worden verbonden zonder aan grenzen te denken.

  • 3 |
Een set moderne buitenstoelen vormt een verzamelplek op het achterterras, waar het gezin kan ontspannen en samen kunnen praten.

  • 4 |
Het zwembad loopt loodrecht op het huis, recht tegen de hoge stenen muur. Een gazon bedekt het einde van de tuin, waar een volwassen boom bijdraagt ​​aan het verfrissende groene uitzicht.

  • 5 |
De witte betonnen buitenkant van het huis lijkt een gebied van houten bekleding te hebben, maar dit is eigenlijk een reeks houten latten die het zonlicht doorlaten naar een terras op de eerste verdieping.

  • 6 |
Reusachtige glazen schuifdeuren worden ingetrokken om de begane grond te openen naar de patio bij het zwembad en de groene tuin.

  • 7 |
Als we door de intrekbare deuren kijken en een van de loungeruimtes van het huis binnengaan, zien we dat aan de achterkant van de woonkamer een binnenplaatsontwerp is gesitueerd. Dit geeft het gevoel volledig omringd te zijn door de natuur, wat een vredig en revitaliserend effect geeft.

  • 8 |
Het ontwerp van de binnenplaats zorgt ervoor dat er meer zonlicht op de begane grond van het huis valt.

  • 9 |
Geperforeerde houten panelen filteren het zonlicht over de loopbrug.

  • 10 |
Een andere set glazen schuifdeuren kan worden overgetrokken om het huis indien nodig af te sluiten van de elementen - waardoor de houten loopbrug en de binnenplaats buiten worden afgesloten.

  • 11 |
De toegangspoort tot de woning is verborgen achter een zonnig geel paneel om volledige privacy te bieden.

  • 12 |
We kunnen hier zien hoe de stenen muur die voor privacy in de achtertuin zorgt eigenlijk ook over de gehele breedte van de woning loopt, en hier eindigt bij de hoofdingang en binnenplaats.

  • 13 |
Het gele glazen paneel draait in het frame om toegang te geven tot de binnenplaatsgang.

  • 14 |
Zonovergoten planten heten u van harte welkom.

  • 15 |
De houten plafondpanelen zorgen voor lichtpatronen over de vloer en de gele deur.

  • 16 |
LED-spots worden in de houten vloer geplaatst om 's nachts verlichting te bieden.

  • 17 |
Aan het einde van het gangpad op de binnenplaats is er een massief houten hoofdingang. Deze deur is het toegangspunt tot het interieur van het huis wanneer de schuifdeuren op hun plaats gesloten staan.

  • 18 |
Gele muurkunst weerspiegelt de kleur van de gele ingang aan de andere kant van de binnenplaats.

  • 19 |
Eenmaal door de deur siert moderne kunst witte en houten lambrisering in de foyer.

  • 20 |
De entree leidt naar de open en luchtige woonkamer die aan de ene kant aansluit op het terras en de tuin van het zwembad en aan de andere kant op de binnenplaats.

  • 21 |
Een schoorsteenmantel is versierd met een unieke muurschildering van bandensporen. Deze muur is eigenlijk de achterkant van het trappenhuis dat naar de eerste verdieping en slaapkamers leidt.

  • 22 |
Teal loungestoelen zijn gerangschikt op een contrasterend rood tapijt bij de moderne open haard.

  • 23 |
Deze gespreksplek heeft uitzicht naar een andere woonkamer, die toegankelijk is door de hoek van het zwembadterras over te steken wanneer de glazen deuren naar achteren worden getrokken - of door een gang rond de zijkant van de open haard wanneer de deuren gesloten zijn.

  • 24 |
De interne route naar de extra woonkamer loopt via een effen witte schuifdeur.

  • 25 |
Er is ook een familie-eethoek in deze kamer, waar een grote eettafel van drijfhout en glas plaats biedt aan acht personen.

  • 26 |
Terug naar de ingang van het huis zien we de binnenplaats door een raam naar binnen gluren. Een stoere vloerlamp verlicht de donkere houten muur. Het eerste profiel van de trap leidt naar rechts.

  • 27 |
De muurschildering van het bandenspoor wikkelt zich rond het trappenhuis. Terwijl de muren moderne kunstwerken tonen, zijn de meubels een samengestelde collectie van moderne, vintage en gekoesterde familiestukken.

  • 28 |
Dakramen verlichten een rustige gang.

  • 29 |
In de formele eetkamer staat een unieke blauwe glanzende tafel.

  • 30 |
Unieke hanglampen geven het decor een geometrische vorm.

  • 31 |
Abstracte kunst aan de muur vormt een aanvulling op de tint van de tafel.

  • 32 |
Bruine eetkamerstoelen klinken met de houtnerfwanden.

  • 33 |
Dierenprintpatronen de slaapkamer. Een antieke kist roept het idee op om vele manen geleden naar verre oorden te reizen. Het verouderde uiterlijk van de kist wordt afgewisseld met een frisse witte moderne hanglamp. Bekijk hier meer moderne hanglampen voor slaapkamers.

  • 35 |
De huiseigenaren kunnen ontspannen op ligstoelen op een terras op de eerste verdieping en genieten van de warme stralen die door het houten lattenpaneel filteren dat we vanaf de patio bij het zwembad hebben waargenomen.

  • 36 |
De ingang van het huis blijft bijna onopgemerkt vanaf de straat, met een verhoogde tuin die het onderste deel van de buitenkant van het moderne huis omhult

  • 37 |
De massieve betonnen volumebedden rijpen palmbomen en verbergen de betonnen treden die naar de gele poort leiden.

  • 38 |
De witte betonnen structuur versmelt met de wolken.

  • 39 |
Plattegrond van de begane grond.

  • 40 |
Plattegrond eerste verdieping.


Aanbevolen literatuur: Een prachtig huis dat de kloof tussen binnen en buiten vervaagt


Bekijk de video: How to transform a real city. The successful experience of Eindhoven (Juli- 2021).